غذای لطیف، غذای غلیظ:
غذاهای غلیظ غذاهایی هستند که به راحتی هضم نمی شوند و مواد زایدی که از آن ها تولید می شود به راحتی می توانند در کنار هم تجمع کرده و ایجاد انسداد در عروق و مجاری کنند و به شرط تکرار مصرف در طول زمان حتی ایجاد توده در بافت های مختلف بدن نمایند؛ درنتیجه مصرف آن ها برای اکثر افراد ممنوع است، اما افرادی که معده های قوی و یا فعالیت سنگین بدنی دارند، می توانند برخی از این غذاها را هضم کنند در نتیجه برای آن ها مشکلی ایجاد نمی کند.

مثال غذای غلیظ:
قارچ، گوشت گاو، پنیرها مخصوصا پنیر پیتزا، کلم خام، گوشت های فریزری، گوشت شتر، گوشت شترمرغ، تخم مرغ بسیار پخته شده.
اما غذاهای لطیف غذاهایی هستند که به راحتی در معده هضم می شوند و موادی که در کبد از آن ها تولید می شود به راحتی قابل تغییر هستند؛ در نتیجه امکان تجمع آن ها در نقاط مختلف بدن و یا انسداد کمتر است. اما برخی از این مواد غذایی بسیار لطیف مانند شیر، هندوانه، هلو، ماهی، خربزه سیر و پیازخام را نباید در حالت ناشتا، یا هر زمانی که حرارت بدن بالا است مثل زمان خشم شدید، یا ورزش سنگین یا در حالت تب مصرف کرد زیرا باعث ایجادفساد، یا افزایش شدیدحرارت و تولید مواد سمی می شوند.

مثال غذای لطیف:
گوشت جوجه مرغ، کبک و بلدرچین، گوشت بره، کاهو، انار، سیب شیرین، نان گندم خوب پخته شده، زرده تخم مرغ عسلی