دوستان عزیز به محض احساس هر نوع بیماری اولین اقدام ساده کردن غذا است. خوردن گوشت و غذاهایی که دارای آب یا عصاره گوشت و قلم هستند مانعی جدی در راه درمان است. برخلاف تصور عمومی که در زمان بیماری سوپ یا آش ماهیچه درست می کنند. غذاهای گوشتی دیرهضم و سنگین هستند و بدن برای هضم آنها باید نیروی زیادی مصرف کند که با توجه به اینکه بدن در حال مبارزه با بیماری است، این کار باعث صعف بدن و طولانی شدن بیماری می شود. پس فراموش نکنید در سوپ یا آش ساده که شامل بلغور گندم، دال عدس، کمی ماش، لوبیا چشم بلبلی و از این قبیل حبوبات سبک است از سبزی آش یا هویج و شلغم و ... که همگی گرم هستند استفاده کنید. توجه داشته باشید که سرماخوردگی یک بیماری سرد است و مصرف سردی ها به هر شکل باعث تشدید آن خواهد شد.

اما بقیه درمان ها
  • شربت آبلیمو و عسل به شرطی که ترشی لیمو غالب نباشد (به هر تعداد که میل دارید).
  • درصورت نیاز به آنتی بیوتیک از آنتی بیوتیک طبیعی یعنی ترکیب سیاه دانه و عسل (یک واحد سیاه دانه وسه واحد عسل ) استفاده کنید (هر شش یا هشت ساعت برای کودکان یک قاشق چای خوری، نوجوانان یک قاشق مرباخوری و بالغین یک قاشق غذاخوری).
  • برای آبریزش بینی دو قطره روغن سیاهدانه دربینی بچکانید (بهتر است درافراد بالای دوسال ملاج را هم با روغن سیاه دانه روغن مالی کنید).
  • برای کاهش تب و سرفه های خشک از خوراک بارهنگ استفاده کنید و برای سرفه های همراه با خلط از دم کرده نعنا یا آویشن استفاده کنید.
  • میوه فقط از سیب و هویج یا آب آن ها استفاده کنید
  • لیمو شیرین را شسته با پوست به سیخ کشیده و کباب کنید سپس چهار قاچ کرده و میل کنید.
  • بادکش وسیع ریه (ازجایی که دنده ها شروع می شود تا شانه)
  • گذاشتن کیف آب گرم یا نمک گرم یا حوله گرم روی قفسه سینه.
وآخرین نکته: اگر اشتها ندارید به زور غذا نخورید. صبرکنید وقتی حالتان بهتر شد اشتها برمی گردد. و به یاد داشته باشید که شفا دهنده اوست. هوالشافی.