نشانه های روغن زیتون خالص:
- بوی سیب یا علف تازه بدهد.
- وقتی یک قاشق روغن را به تنهایی در دهان میگذارید و آن را به آرامی در آن می چرخانید در دهان احساس ماسیدگی و روغنی نداشته باشید، باید حس چرخاندن آب را داشته باشید.
- وقتی روغن را به آرامی قورت می دهید در " ته گلو "احساس سوزش نمایید.
روغن کنجد گرم و تر
روغن کنجد در مقایسه با روغن زیتون از لطافت کمتری برخوردار است و دیر هضم تر است (تاکید می کنم در مقایسه با روغن زیتون خالص و بکر) به همین دلیل در بعضی از کتاب های طب سنتی گفته شده برای افراد سالمند مناسب نیست .
نکته : روغن کنجد تا ۲۴۰ درجه سانتیگراد حرارت را تحمل می کند و مناسب برای سرخ کردن است ضمن آنکه در مقایسه با روغن های مایع موجود در بازار از دوام بیشتری برخوردار است.
روغن زرد گرم و تر
روغن حیوانی یا روغن زرد از کره گاو تهیه می شود (البته گاوهای طبیعی و سالم که قبلا درباره آن گفته ایم) روغن حیوانی باید در جای خشک و خنک یا یخچال نگهداری شود، درغیر این صورت طعم و مزه آن تغییر خواهد کرد.این روغن برای سرخ کردن مناسب نیست.
روغن دنبه گرم و تر
این روغن همان طور که از نامش پیدا است از دنبه گوسفند تهیه می شود.
طرز تهیه :
ابتدا دنبه ها را مانند گوشت خورشتی خرد کنید و یک شب تا صبح در آب و نمک نسبتا رقیق قرار دهید، بعد آن را در سبد ریخته تا آب آن برود. سپس آن را چرخ کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید (البته یک لیوان آب هم اضافه کنید) می توانید یرای خوشبو شدن آن پیاز چهار قاچ، سیب، پرتقال، هل و ... به آن اضافه کنید. وقتی روغن به رنگ طلایی شد زیر آن را خاموش کنید و بعد از سرد شدن در ظرف مناسب و در جای خشک و خنک یا یخچال قرار دهید.
افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند وسالمندان بهتر است از این روغن استفاده نکنند.