• آشامیدن آب برای انجام اعمال حیاتی مانند: نفوذ غذا به تمام بدن، رطوبت بخشی و نرمی بدن، تسکین تشنگی، خنک کردن بدن و ... ضروری است .
• بهترین آب ها آبی است که طعم خاصی بر آن غالب نباشد و آنچه را در آن بپزند زود پخته شود.
• بهترین ظروف برای آشامیدن آب کاسه چینی سفید پاکیزه است که قعر آن تنگ و دهان آن گشاده باشد تا آب کم در آن بسیار به نظر برسد.
• آب را نباید یکباره و به سرعت نوشید بلکه باید دست کم در سه نفس نوشید.
• نوشیدن آب در هنگام غذا خوردن و بعد از غذا موجب نقصان هضم می شود و سردی آب باعث خاموشی حرارت معده است.
• ناشتا نوشیدن آب بسیار بد است زیرا سبب ضعف حرارت غریزی می شود.
• آب خوردن در هنگام ورزش و پس از آن، حمام، جماع ،قبل از خواب و در طول شب باعث ضعف حرارت غریزی و بیماریهایی مانند : فلج، رعشه، سستی بدن و ... می شود .
• نوشیدن آب (به ویژه آب سرد ) بعد از خوردن شیرینی ها، ترشی ها، میوه ها از جمله میوه های آبدار زیان آور است..
• نباید درحالت ایستاده، خوابیده بر روی شکم و یا گردن منحرف و کج آب نوشید زیرا سبب ضعف و سستی اعصاب، معده، کبد و زشتی رنگ و رو می شود.
• از آشامیدن آب یخ همواره دوری نمایید زیرا برای اعصاب و مفاصل بسیار زیان بخش است و به گفته حکیمان حتی اگر در جوانی آثار آن آشکار نشود در پیری اثرات سوء آن ظاهر خواهد شد.